ФДУ
   Институт за театрологија
 Проекти
 Контакт
 Линкови

Почетна страница

© Институт за театрологија. 2004

[ фестивали | time-line | личности ] [ театролошки изданија | театар-текст ]


  Театарски фестивали во Република Македонија

Денови на комедијата - Куманово
Интернационален фестивал на монодрама

Мајски оперски вечери
Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ - Прилеп
Меѓународен фестивал на Античка драма „Стоби“
Млад отворен театар (МОТ)
Охридско лето
Фестивал на камерен театар „Ристо Шишков“ - Струмица